Meest gedronken bier in 2022
Het meest gedronken speciaalbier van 2022
januari 20, 2023
 

Speciaalbier drinken steeds populairder in Nederland


 

Het wordt steeds populairder en bekender in Nederland, speciaalbier. Steeds vaker gaan mensen met de auto of op de fiets naar de dichtstbijzijnde slijterij of supermarkt om een lekker speciaalbiertje te halen. Thuis worden ze nog even koel bewaard in de koelkast en bij een heerlijke zonnige dag met genot opgedronken. Maar hoe komt het toch dat speciaalbier steeds populairder wordt in Nederland?

The Taste of the Wolve logo

Beter één biertje aan de bar, dan tien in de krat.

 

Steeds meer bierdrinkers gaan op zoek naar bijzondere bieren om op mooie momenten van te genieten. Hierdoor maakt speciaalbier een enorme groei.

Steeds meer mensen in de omgeving zoeken een speciaalbier uit om van te genieten tijdens hun diner, lunch of bij de borrel. Ook neemt het aantal bier- en spijscombinaties toe. Gezelligheid, genieten en mooi speciaalbier zijn steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo gaat een heerlijk kaasplankje goed samen met een bepaald type speciaalbier en dat ontdekken steeds meer mensen in Nederland.

Waarom drinken we meer speciaalbier?

Een gewoon biertje is vaak niet meer spannend genoeg. Daar speelt ook sociale media een rol in. We kiezen ook bewust voor bijzondere momenten die een extra verwenmoment creëren. Er is steeds meer vraag voor lokale producten dus ook voor lokale speciaalbieren. Ook door de steeds grotere opkomst van sociale media wordt de promotie van bier steeds leuker en unieker uitgepakt. Hierdoor onthoud de bierliefhebber dit bier onbewust in hun hoofd en zullen ze het sneller bestellen dan een biertje wat geen pakkende promotie heeft.