Speciaalbier
Speciaalbier drinken steeds populairder in Nederland
december 30, 2021
 

Het meest gedronken speciaalbier van 2022


 

Speciaalbier, ook wel craft beer genoemd, is in de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Er zijn zoveel verschillende brouwerijen en stijlen van speciaalbier beschikbaar, dat het soms moeilijk is om te beslissen welke je moet kiezen. Maar welk speciaalbier was in 2022 het meest populair onder bierliefhebbers?

 

De beste ideeën beginnen altijd met: "Hou m'n bier eens even vast."

Volgens recente verkoopgegevens was het India Pale Ale (IPA) het meest gedronken speciaalbier van 2022. IPA's zijn bekend om hun intense hoparoma's en bitterheid, en zijn een van de meest populaire stijlen van speciaalbier. Er zijn vele verschillende varianten van IPA's beschikbaar, van de traditionele Engelse IPA tot de moderne New England IPA.

Een van de redenen waarom IPA's zo populair zijn, is dat ze vaak een grote dosis hop geven. Hop is een plant die wordt gebruikt om bier te bitter maken en te aroma's te geven. Het geeft IPA's een unieke smaak die bierliefhebbers waarderen. Bovendien zijn deze bieren vaak minder zoet dan andere stijlen, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die houden van een bitterder smaakprofiel.

Een andere reden waarom IPA's zo populair zijn, is dat er veel verschillende varianten beschikbaar zijn. Veel brouwerijen experimenteren met verschillende hopsoorten, mouten en gisten om unieke smaken te creëren. Dit maakt het mogelijk voor bierliefhebbers om steeds weer nieuwe IPA's te ontdekken en te proeven.

Een van de meest populaire IPA's van 2022 was van brouwerij "Uiltje Brewery & Co". Deze IPA had een unieke smaak met tonen van citrus en tropisch fruit, waardoor het een favoriet was onder veel bierliefhebbers. Bovendien was het een van de meest beschikbare IPA's in de markt, waardoor veel mensen het konden proeven.

Het is duidelijk dat IPA's in 2022 een grote impact hadden op de speciaalbiermarkt. Met hun intense hoparoma's en bitterheid, en de vele verschillende varianten beschikbaar, is het geen verrassing dat ze zo populair waren onder bierliefhebbers. Hoewel andere stijlen van speciaalbier ook populair waren, was IPA duidelijk het meest gedronken speciaalbier van 2022.